Na gril můžete položit téměř jakýkoliv kousek masa. Vždy ale platí pravidlo, že každý kus je sice dobrý, nikoliv však pro stejnou přípravu. Pojďme se podívat na to, jaké druhy mas se na gril hodí nejlépe a jakou práci jim před a při grilování věnovat.
Zelenina by měla tvořit značnou část našeho jídelníčku, ale nebudeme si nic nalhávat - většina z nás na ní chuť moc často nedostane. Nemusíte ji však jíst pouze syrovou, při správném grilování si totiž zachová všechny pro zdraví prospěšné látky a vitamíny (některé druhy jsou dokonce po tepelné úpravě stravitelnější, vitamíny se v nich více uvolní a tím se pro tělo stávají využitelnější – jde například o rajčata nebo chřest).
Všimli jste si někdy při svých návštěvách na různých grilovacích garden party toho, že u každého chutná maso poněkud jinak? Tento rozdíl je zapříčiněn především rozdílným způsobem nakládání. Následující rady vás seznámí s těmi nejpopulárnějšími postupy a vy se díky nim budete moci proměnit ve skutečné mistry, o jejichž grilovaných lahůdkách se bude vyprávět široko daleko!
Každý, kdo precizně ovládá nějakou činnost, si bezpochyby zaslouží titul umělec! Chtěli byste se stát umělci v grilování, aby se přátelé i příbuzní těšili na vaše grilovací party již týdny dopředu? Na následujících řádcích se dozvíte hned sedm cenných rad, které vám dosažení tohoto cíle vydatně přiblíží!
Kukuřice patří mezi oblíbené grilovací potraviny. Jedná se o levnou, oblíbenou potravinu, která je pro grilování velmi vhodná. Jak ji však správně grilovat, aby chuťově byla co nejlepší? Existuje řada různých způsobů a vždy záleží na Vaší chuti a požadavcích. Výslednou chuť grilované kukuřice mnohdy ovlivní i typ grilu a paliva, které je při grilování použito.
Grilování patří bezesporu k oblíbeným letním aktivitám. Spousta z nás však bojuje s rozpalovaním grilu. Jak tedy gril správně rozpálit, abychom se v co nejkratším čase dočkali grilovaných dobrot?