Jak grilovat ... ?

Jak grilovat trampské cigaro?

I  když to tak za okny ještě nevypadá, pomalu ale jistě nám končí zima, dny se prodlužují, a my se můžeme začít těšit na letní večery a s nimi spojené grilování. Společně si řekneme, jak jako správní trampové (nejlépe za doprovodu kytary) připravíme trampské cigáro na grilu.

Grilování masa - jaké maso můžeme grilovat?

Na gril můžete položit téměř jakýkoliv kousek masa. Vždy ale platí pravidlo, že každý kus je sice dobrý, nikoliv však pro stejnou přípravu. Pojďme se podívat na to, jaké druhy mas se na gril hodí nejlépe a jakou práci jim před a při grilování věnovat.

Jak grilovat rajčata?

Grilovaná zelenina celkově patří mezi delikatesy, které by rozhodně neměly při Vašem grilování chybět. Jak ale správně zeleninu grilovat, aby se nám nespálila a byla chuťově výrazná. Mezi milovníky grilování je například velmi oblíbené grilování rajčat, postup není nijak složitý a pokud se Vám zadaří, jsou grilovaná rajčata perfektním doplňkem ke všem druhům grilovaného masa či jen jako třešnička na dortu pro mlsné jazýčky. Můžeme si tedy položit základní otázku, a to jak grilovat rajčata?

Jak grilovat brambory?

Brambory patří mezi základní surovinu našich kuchyní. Každý je používá jako přílohu, někdo z nich vyrábí placky, jiný si je peče doma na plechu. Co tak ale vyzkoušet brambory grilované? Obstojí nejen jako příloha, ale v různých podobách i jako samostatný pokrm. Pojďme se podívat, jak na to.

Jak dlouho grilovat kuře v troubě?

Přemýšlíte nad tím, jak udělat své rodině radost? Co jim třeba něco uvařit, upéct nebo ugrilovat? Udělejte na ně dojem a s vervou se vrhněte rovnou do kuřete! Nejenže ocení vaši snahu, ale rozhodně jim bude chutnat, i když jste v kuchyni do této chvíle tápali.

Nejenže je důležité, jak kuře chutná, jak vypadá, ale je dost zásadní, aby nebylo nedopečené nebo vysušené. Jak dlouho tedy grilovat kuře v troubě?

Jak udělat ohniště na grilování?

Chcete grilovat, ale nemáte gril? Nebo gril máte, ale chcete vyzkoušet něco jiného? Něco, čím byste se chtěli pochlubit, že jste vytvořili vlastními rukami?

Tak si prostě a jednoduše vytvořte vlastní ohniště na grilování. Jedinečné místo, které bude patřit do kategorie takzvané DIY.

Co je ale základem takového ohniště? Jaký typ ohniště chcete vytvořit?

Jak správně grilovat kukuřici?

Kukuřice patří mezi oblíbené grilovací potraviny. Jedná se o levnou, oblíbenou potravinu, která je pro grilování velmi vhodná. Jak ji však správně grilovat, aby chuťově byla co nejlepší? Existuje řada různých způsobů a vždy záleží na Vaší chuti a požadavcích. Výslednou chuť grilované kukuřice mnohdy ovlivní i typ grilu a paliva, které je při grilování použito.

Jak grilovat na dřevěném uhlí?

Pokud chcete grilovat na dřevěném uhlí, nejprve je potřeba vybrat si ze dvou základních druhů.

Brikety ulehčují přípravu pokrmu, protože hoří rovnoměrněji. Obvykle v nich najdeme i produkty pro jednodušší zapálení, výpary z takových briket však zapáchají. Pro výrobu briket bývá použito pojiv, které mohou ovlivnit kvalitu hoření.

Jak grilovat papriky?

Ať už jako příloha k masu, nebo jako samostatný pokrm – paprika se hodí na gril vždycky. V tomto článku se podíváme na to, jaké jsou možnosti grilování papriky.

Jak grilovat cibuli?

Milovníci grilování si mohou kromě masa, připravit také chutnou zeleninu. Jednou z nich je třeba grilovaná cibule, která nejen báječně chutná, ale je pro naše tělo velmi zdravá. Pokud jí ugrilujete správně, můžete si skvěle pochutnat.

Jak grilovat lososa?

Grilování se stalo nedílnou součástí našich domácností. Využíváme jej pro rodinné večeře, posezení s přáteli, oslavy a podobně. Vedle klasického masa, zeleniny či ovoce, si nejraději na grilu připravujeme ryby. Nejčastěji grilovanou rybou je bezesporu losos. Dá se pořídit za přijatelnou cenu a upravit na mnoho způsobů.

Jak grilovat v mikrovlnce?

Většina z nás asi využívá mikrovlnnou troubu jen klasickým způsobem k ohřevu jídel a jediné, co nás zajímá, je časovač. Jenže dnešní mikrovlnky jsou v drtivé většině případů multifunkční a je škoda, že využíváme jen tak malou část toho, co umí. Krom rozmrazování mívají i funkci pečení, tzv. crisp nebo dokonce gril!

Jak grilovat na kontaktním grilu?

Grilování si všichni většinou spojujeme s letní pohodou na terase či na zahrádce. Je to ale opravdu tak, že šťavnaté maso či chutná grilovaná zelenina jsou jen letní záležitost? V následujících řádcích pochopíte, že když provazy deště bubnují do oken nebo když zahradu pokrývá sněhová peřina, není problém grilovat v teple domova. Právě takové grilování totiž umožňují kontaktní grily - lehce přenosná elektrická zařízení, která grilují pomocí sevření dané potraviny mezi dvě rýhované desky.

Jak grilovat v troubě?

Že nemáte zahradu, ale přesto byste rádi grilovali? Není žádný problém! V dnešní době je možné všechno! Stačí na to klidně i obyčejná trouba a znalost jejích funkcí. A není to v podstatě žádná věda. Ž nevěříte? Přesvědčte se sami!

Jak grilovat na elektrickém grilu?

Elektrický gril má jednu nespornou výhodu, a to, že z něj není žádný kouř. Proto se dá využít i na místech, kde byste čadit skutečně neměli, např. ve městech, kde dokonce na manipulaci s otevřeným ohněm potřebujete povolení a hasičský dozor nebo už jenom proto, že jste ohleduplní a nechcete dýmit sousedům do oken. S tímto grilem se dá navíc grilovat i bez zahrady, třeba na balkóně. Pojďme si říct, jak na to.

Jak grilovat zeleninu?

Už dávno neplatí, že grilování je úprava vhodná jen pro masité pokrmy. Stejně dobře a chutně lze grilovat i zeleninu – hodí se jako příloha, ale obstojí i jako samostatný chod. Jakmile ji vyzkoušíte, jistě se stane skvělou součástí vašeho jídelníčku. V tomto článku se o grilování zeleniny dozvíte vše, co je do začátků potřeba vědět.

Jak grilovat rybu?

Každý správný milovník grilování se jistě nemůže dočkat léta, kdy opráší zahradní nábytek, vytáhne gril a začne připravovat jednu pochoutku za druhou. Pokud vás již nudí tradiční steak připravený na všechny způsoby a v horkých letních večer byste si dali raději něco lehčího, ideální variantou pro vás může být ryba. Jak správně rybu grilovat a jaký druh se pro tuto přípravu hodí nejlépe?