Odpověď na tuto otázku začněme tvrzením. Keramické grily představují jeden z nejbezpečnějších druhů grilů, se kterými se můžete setkat.
Zapalovací komín si nejspíš budete kupovat jako lidé kteří znají zapalování grilů na uhlí pomocí dřevěných třísek, tekutých, pevných zapalovačů nebo suchých klacíků. Taková práce ale jistě nikoho nebaví neboť zabere hodně času a občas také potrápí nervy. Pro omezení těchto chvil byl vynalezen právě zapalovací komín. Poslouží vám ať už jste milovníci grilování, nebo svůj rožeň vytáhnete jen občas.
Chceme-li si při grilování skutečně pochutnat, měli bychom si pečlivě vybrat gril a znát individuální specifika daného výrobku. Který gril je nejlepší a proč?
Chcete-li grilovat, samozřejmě se neobejdete bez kvalitního grilu, jehož výběru předcházelo bedlivé zvážení všech vašich konkrétních požadavků. Není to ale to jediné, co potřebujete. Které další pomůcky se vyplatí mít po ruce, abyste si letní pohodu u grilu užili?
Kdo by nemiloval letní grilování při zapadajícím slunci s výhledem a vodní hladinu, ať už tato klidná hladina patří moři, jezeru nebo vašemu bazénu. K teplému počasí, sluníčku a koupání patří také dobré pití a jídlo. Je dobré se na grilovací sezónu pořádně připravit a nenechat nic náhodě. Dnešní nabídka grilů je opravdu široká a vhodný gril si vybere opravdu každý. Pro absolutní pohodu vytvořte příjemné zákoutí na vaší zahradě nebo terase a užívejte si letní chvilky s grilováním.
Vánoce jsou za námi, zima se vůbec nechová tak, jak bychom si představovali, a tak se už už pomalu začínáme těšit, co nám přinese jaro. Teplé počasí nám dává na výběr z nepřeberného množství aktivit. Jednou z nich je je grilovačka s rodinou či přáteli, s lidmi, které máme nade vše rádi. No jo, ale jaký si vybrat gril, kdo se v nich má vyznat? Rádi vám pomůžeme. V dnešním článku přinášíme výčet produktů od nejoblíbenějších výrobců grilů.
Grilování patří bezesporu k těm nejlepším letním aktivitám. Na grilu se dá připravit řada vynikajících pokrmů, které dokáží uchvátit. Aby pokrmy chutnaly co nejlépe, je třeba věnovat pozornost nejenom jejich přípravě před grilováním, ale rovněž i přípravě samotného grilu.
Grilování je trend dnešní doby. Každý z nás musel zažít snad alespoň jeden firemní večírek, oslavu či rodinnou sešlost, na které se podávaly grilované pokrmy. Lidé se předhánějí v exotičnosti opékaného jídla, vymýšlejí nové způsoby úpravy a experimentují s časem grilování. Někdy se může stát, že například v televizi vidíme dva odborníky, kteří se dohadují o to, jak dlouho se má vlastně pravý steak grilovat a jestli poté, co tento čas přetáhneme, ještě můžeme mluvit o steaku. Takovéto situace jsou pro širokou veřejnost často úsměvné, protože laikům je jedno, jak se jejich pokrm nazývá, hlavně že jim chutná. Následuje několik takových to prověřených laických receptů, zaměřených především na kořenění a dochucování vybraných jídel.
Značka Weber-Stephen Products Co. se sídlem v Chicagu je, jak sama hlásá na své oficiální webové stránce, světovým výrobcem špičkových grilů a jejich příslušenství. Historie této značky sahá až do roku 1952, kdy George Stephen vynalezl první kotlový gril. Právě kotlový gril značky Weber určuje tvar kvalitních grilů. Možná právě z tohoto důvodu se stala tato značka jednou z nejnapodobovanějších značek na světě.
Sbíhají se vám již sliny při představě grilovaných pochoutek z vašeho grilu, dřevěné uhlí se ale ne a ne rozhořet? V tom případě jsou následující řádky určeny právě pro vás! Zjistíte zde totiž informace, jejichž zásluhou nejen rozpálíte gril na dřevěné uhlí jako zkušený indián, ale současně si získáte i obdiv za manuální zručnost od svého protějšku.
U grilu nehraje nijak zásadní roli, jestli je hranatý nebo kulatý. Co může průběh grilovací párty ovlivnit je jednak velikost grilu (namačkané maso se negriluje dobře) a jednak jeho rozpálení. Každý druh masa si sice může žádat jinou teplotu, pořádně rozpálený gril je ovšem základ u všech.
Chystáte se na grilovací párty a došla vám inspirace? Hledáte nové recepty na gril? Chcete se naučit, jak správně s grilem zacházet a co se na něj vlastně hodí? Následující desítka kuchařek vám bude na všechny tyto otázky bohatou odpovědí.
Zamilovali jste se do této pochoutky a rádi byste si ji připravili i doma? V tom případě vás jistě bude zajímat, podle jakých kritérií byste měli svůj gril na gyros vybírat. Následující řádky vám v tom bezesporu pomohou!
Grilování je velmi oblíbené, a to především při teplých letních večerech. Měli bychom si dát ale pozor na správný výběr ingrediencí. Jedině tak budou grilované pokrmy chutnat nejlépe. Nyní se zaměříme na typy olejů, které jsou ke grilování vhodné. Vždy je třeba brát v úvahu, jaké pokrmy budeme na grilu připravovat a při jaké teplotě.
Grilování je oblíbenou zábavou Čechů zejména v letních měsících. Nejde však přitom jenom o populární způsob přípravy jídla, ale jedná se mnohdy o společenskou událost, při které se schází rodina a přátelé. Grilováním připravíme nejen chutné steaky či jiné dobroty, ale má pro mnohé rovněž nádech romantiky.
Ty nejchutnější pokrmy bývají často ty nejjednodušší! Jsou mlsouni, kteří tvrdí, že není větší pochoutky než zapečený rohlík v grilu. Níže se můžete seznámit s některými recepty, které vaše chuťové buňky bezesporu oslní!
Grilování masa na kameni – že to zní jako popis scény z dokumentu o naši pravěkých předcích? Možné to je, ale v posledních letech se tento obraz vrací i do našich současných životů. Příprava pokrmu na grilovacím kameni je totiž zdravější než grilování na roštu. Pokud se však rozhodnete pořídit si grilovací kámen, přijde vám vhod základní přehled ve dvou druzích těchto kamenů – žulových a lávových.
Vodní gril umožňuje díky přidané nádobě na vodu zdravé grilování, aniž by jídlo přišlo o typickou chuť. Některé typy kromě grilování nabízí i uzení a opékání.