Co grilovat?

Jak dlouho grilovat maso?

Blíží se léto a s ním sezóna grilování. Pokud se i vy těšíte na to, až zase pozvete přátele a rodinu, rozpálíte gril a pustíte se do přípravy vynikajícího jídla, věnujte chvíli času následujícím řádkům. Mnoho lidí totiž chybuje v tom nejdůležitějším – v délce přípravy masa.

Jak grilovat rib eye steak?

Rib eye steak se připravuje z plátků vysokého hovězího roštěnce. Díky svým tukem prorostlým vláknům se řadí mezi jedny z nejšťavnatějších steaků. Právě tato prorostlá vlákna jsou rib eye steaku typická a dodávají mu onu typickou chuť.

Grilování masa - jaké maso můžeme grilovat?

Na gril můžete položit téměř jakýkoliv kousek masa. Vždy ale platí pravidlo, že každý kus je sice dobrý, nikoliv však pro stejnou přípravu. Pojďme se podívat na to, jaké druhy mas se na gril hodí nejlépe a jakou práci jim před a při grilování věnovat.

Jaké maso se hodí na gril?

Rozhodli jste se pro své přátele uspořádat večerní grilování, ale stále váháte s výběrem masa?  

Jaký sýr na gril?

Patříte mezi milovníky grilovaných jídel? Grilovat se dá leccos – steaky, ryby, uzeniny, pečivo, zelenina i ovoce. Zkoušeli jste ale už grilovaný sýr? Víte, jak vypadá jeho správné grilování? Které sýry jsou k takové úpravě nejvhodnější?

Jak grilovat zeleninu?

Už dávno neplatí, že grilování je úprava vhodná jen pro masité pokrmy. Stejně dobře a chutně lze grilovat i zeleninu – hodí se jako příloha, ale obstojí i jako samostatný chod. Jakmile ji vyzkoušíte, jistě se stane skvělou součástí vašeho jídelníčku. V tomto článku se o grilování zeleniny dozvíte vše, co je do začátků potřeba vědět.

Jak grilovat rybu?

Každý správný milovník grilování se jistě nemůže dočkat léta, kdy opráší zahradní nábytek, vytáhne gril a začne připravovat jednu pochoutku za druhou. Pokud vás již nudí tradiční steak připravený na všechny způsoby a v horkých letních večer byste si dali raději něco lehčího, ideální variantou pro vás může být ryba. Jak správně rybu grilovat a jaký druh se pro tuto přípravu hodí nejlépe?

Jak naložit hermelín na grilování?

Po sundání z roštu krásně voní, drží ugrilovaný tvar, ale po rozkrojení teplý voňavý sýr vyteče z hermelínového obalu. Ano, přesně takový grilovaný hermelín všichni milujeme. Jak ale královský sýr naložit, abychom nesundali z grilu usušený plesnivý sýr, ale labužnickou pochoutku?

Jak připravit makrely na gril?

Což takhle grilovaná makrela?

Grilování s přáteli nebo s rodinou je vždycky příjemné odreagování od všedních starostí. Prostě si jen sednete, prodiskutujete témata, nad kterými byste se možná ani nezamysleli a vychutnáte si dobré grilované jídlo. Ať už je to hovězí steak, kuřecí, jakýkoliv sýr či zelenina. Typická je nicméně i ryba. Takový pstruh na grilu je panečku pochoutka! Nebo losos a další ryby, kterých se občas nemůžeme nějak nabažit.