Co grilovat?

Nápady na zahradní kuchyni pro letní grilování

Zahradní kuchyně je skvělým místem, kde si užijete jak grilování, tak vaření na čerstvém vzduchu. Vaření v přírodě má zkrátka nezaměnitelnou atmosféru. V tomto článku se si přečtete nápady na vybavení zahradní kuchyně, zjistíte, jak ji využívat i v zimě nebo jaké osvětlení se do ní hodí.

Grilování pro velkou rodinu: Recepty a organizace

Grilování je ideální způsob, jak společně strávit čas s rodinou na čerstvém vzduchu, v obklopení těch nejbližších a s voňavým jídlem na stolech. Pro velkou rodinu je však potřeba trochu plánování a organizace, aby vše proběhlo hladce a každý si pochutnal. V tomto článku se podíváme na to, jak zorganizovat přípravy na grilování, jaké recepty zvolit, aby chutnaly každému, a jak si užít samotné grilování.

Grilování v různých kuchyních světa

Grilování je jedním z nejstarších způsobů přípravy jídla, který už celá staletí spojuje lidi po celém světě. Ať už jde o rodinné oslavy nebo večery s přáteli, grilování je rituál, který má v každé kultuře svůj speciální význam. Každá kuchyně si ale vytvořila svůj vlastní styl grilování a pochoutky, které k tomu patří. V každém koutě světa mají ale svůj vlastní styl grilování i pochoutky, které si grilují. V Argentině si dopřejí asado, v Řecku souvlaki a v Koreji grilují přímo u stolu. Pojďte se s námi podívat, jak grilování vypadá v různých koutech světa!

Jak na grilovaný chléb?

Chcete při příští grilovačce ohromit originálním pohoštěním? Už vás nebaví připravovat na grilu maso na různé způsoby a chcete zkusit něco nového? Pak byste se měli seznámit s receptem na lahodný plněný grilovaný chléb.

Jaké sladkosti lze grilovat?

Zatímco opravdová doba grilová nastane až se začátkem léta, vymýšlet, co dáte na gril, můžete už teď. Abyste totiž věděli, nemusíte se limitovat pouze masem a zeleninou. Na gril můžete dát i nejrůznější sladkosti. Nejčastěji ovoce.

Jak grilovat pstruha v alobalu?

K létu dnes neodmyslitelně patří nejen podvečerní posezení s přáteli, ale rovněž grilování všeho možného. Prioritou by přitom mělo být nejen uspokojení našich chuťových buněk a zapůsobení na naše hosty, ale i snaha o to, aby jídlo bylo přínosné pro naše zdraví. Tyto požadavky na zdravé a lehké jídlo bezpochyby splňuje grilovaný pstruh v alobalu. Ryba by měla být grilována vcelku, neměla by být zbavena hlavy ani ploutví, naopak je nutné ji vykuchat.

Jak grilovat žampióny?

Asi dobře víte, že už dávno negrilujeme jen maso. Právě naopak, potraviny jako zelenina nebo sýry jsou čím dál větším hitem. Na grilu lze ale připravovat i houbičky, a když houby, jako první vás v kuchyni napadnou patrně žampiony, ačkoliv je to houba, kterou si většina z nás v košíku z lesa nepřinese...

Jaké ovoce se dá grilovat?

Chcete si zpestřit letní grilování a zároveň udělat něco pro své zdraví? Vyzkoušejte ovoce na grilu. Voňavou lahůdku můžete hostům naservírovat třeba jako zajímavou a netradiční přílohu ke steakům. A když ke grilovanému ovoci přidáte zmrzlinu a nastrouháte na něj čokoládu, rázem máte skvělý osvěžující dezert.

Jak dlouho grilovat maso?

Blíží se léto a s ním sezóna grilování. Pokud se i vy těšíte na to, až zase pozvete přátele a rodinu, rozpálíte gril a pustíte se do přípravy vynikajícího jídla, věnujte chvíli času následujícím řádkům. Mnoho lidí totiž chybuje v tom nejdůležitějším – v délce přípravy masa.

Jak grilovat rib eye steak?

Rib eye steak se připravuje z plátků vysokého hovězího roštěnce. Díky svým tukem prorostlým vláknům se řadí mezi jedny z nejšťavnatějších steaků. Právě tato prorostlá vlákna jsou rib eye steaku typická a dodávají mu onu typickou chuť.

Grilování masa - jaké maso můžeme grilovat?

Na gril můžete položit téměř jakýkoliv kousek masa. Vždy ale platí pravidlo, že každý kus je sice dobrý, nikoliv však pro stejnou přípravu. Pojďme se podívat na to, jaké druhy mas se na gril hodí nejlépe a jakou práci jim před a při grilování věnovat.

Jak grilovat ananas?

Čerstvý ananas je sice dobrý sám o sobě, ale někdy není na škodu jeho chuť trochu upravit. Výborným způsobem je grilování, které dokáže přidat další příchuti, aniž by potlačilo základní charakteristiky ananasu. Jeho příprava pro grilování je navíc velmi jednoduchá.

Jaké maso se hodí na gril?

Rozhodli jste se pro své přátele uspořádat večerní grilování, ale stále váháte s výběrem masa?  

Jaký sýr na gril?

Patříte mezi milovníky grilovaných jídel? Grilovat se dá leccos – steaky, ryby, uzeniny, pečivo, zelenina i ovoce. Zkoušeli jste ale už grilovaný sýr? Víte, jak vypadá jeho správné grilování? Které sýry jsou k takové úpravě nejvhodnější?

Jak grilovat zeleninu?

Už dávno neplatí, že grilování je úprava vhodná jen pro masité pokrmy. Stejně dobře a chutně lze grilovat i zeleninu – hodí se jako příloha, ale obstojí i jako samostatný chod. Jakmile ji vyzkoušíte, jistě se stane skvělou součástí vašeho jídelníčku. V tomto článku se o grilování zeleniny dozvíte vše, co je do začátků potřeba vědět.

Jak grilovat rybu?

Každý správný milovník grilování se jistě nemůže dočkat léta, kdy opráší zahradní nábytek, vytáhne gril a začne připravovat jednu pochoutku za druhou. Pokud vás již nudí tradiční steak připravený na všechny způsoby a v horkých letních večer byste si dali raději něco lehčího, ideální variantou pro vás může být ryba. Jak správně rybu grilovat a jaký druh se pro tuto přípravu hodí nejlépe?

Jak naložit hermelín na grilování?

Po sundání z roštu krásně voní, drží ugrilovaný tvar, ale po rozkrojení teplý voňavý sýr vyteče z hermelínového obalu. Ano, přesně takový grilovaný hermelín všichni milujeme. Jak ale královský sýr naložit, abychom nesundali z grilu usušený plesnivý sýr, ale labužnickou pochoutku?

Jak připravit makrely na gril?

Což takhle grilovaná makrela?

Grilování s přáteli nebo s rodinou je vždycky příjemné odreagování od všedních starostí. Prostě si jen sednete, prodiskutujete témata, nad kterými byste se možná ani nezamysleli a vychutnáte si dobré grilované jídlo. Ať už je to hovězí steak, kuřecí, jakýkoliv sýr či zelenina. Typická je nicméně i ryba. Takový pstruh na grilu je panečku pochoutka! Nebo losos a další ryby, kterých se občas nemůžeme nějak nabažit.